Transilvania Production este cel mai important producator de mobilier masiv din Romania
Caută un produs:

COLECTII

Povestea produsului

Mobila aleasa pentru decorarea spatiului în care locuim face diferenta dintre o cladire, o casa si un camin - locul unde te simti acasa. Mobila din lemn masiv pare a fi cea mai eleganta decorare a unei locuinte, creeaza o atmosfera exclusivista si un confort deosebit. Mediul în care traim, amenajarea acestuia, ne defineste caracterul si stilul de viata, corpurile de mobila fiind o extensie e personalitatii umane.


Selectia arborilor

Tipul de lemn utilizat este foarte important pentru durabilitatea mobilei. Ne plac lucrurile de calitate, lucruri care îsi pastreaza sclipirea, rafinamentul si eleganta în timp. Din dorinta de a respecta toate aceste aspecte, lemnul masiv este cea mai buna alegere pentru realizarea produselor noastre. Un spatiu cald si primitor este exact ce îti trebuie dupa o zi lunga de munca, iar mobila din lemn masiv ofera aceasta caldura si da farmec oricarui spatiu. Aceasta nu numai ca îsi pastreaza toate calitatile, dar trecerea timpului nu o trece în registrul pieselor demodate, ci, dimpotriva, îi întareste valoarea.

În Muntii Apuseni, brazii, pinii sau molizii, copacii care sunt la fel de vii pe tot parcursul anului, par sa domine întrega zona. ...Aici este împaratia coniferelor... Lemnul de rasinoase serveste de sute de ani gospodarilor din inima acestor muntii. Cazile mari în care fermenteaza borhotul pentru tuica, ciuberele si alte obiecte de uz gospodaresc sunt dovada faptului ca lucrul cu lemnul de asinoase este o traditie în zona. Elementele traditionale se regasesc în constructiasi designul pieselor de mobilier.


 

Design

Alegem întotdeuna solutii constructive care sa arate ca mobila a fost fabricata artizanal, folosind cât mai mult priceperea „meseriasului”. Solutiile alese în fabricarea acestui tip de mobilier respecta traditia, realizând, de exemplu, ansamblari în cep si scobitura sau coada de rândunica.  

Pentru ca respectarea traditiei este o variabila importanta pentru noi, în designul mobilierului se regasesc anumite forme, contururi, decoratiuni si motive traditionale care se pastreza din cele mai vechi timpuri în traditia populara a tarii noastre sau a tarilor pe a caror piete ajung produsele noastre.


 

Finisaj

În ceea ce priveste finisajele mobilierului, exista tehnologii variate în a imita „vechiul”, începând cu pregatirea suprafetelor - imitarea gaurilor de insecte, operatiunea de periere prin eliminarea lemnului moale de la suprafata lemnului, efectuarea artificiala a unor uzuri etc-, pâna la finisarea propriu-zisa care sa îi ofere mobilei un aspect vechi, dar totodata atragator. Acest gen de finisaj ofera garantie pentru rezistenta mobilei pentru mai multe generatii. Mai mult, îmbraca spatiul în caldura, liniste si siguranta. Pastrând linia traditionala, finisajul poate fi unul uniform, în culori care sa se asorteze cu anumite repere din interiorul locuintei.

În materie de finisaj, devine din ce în ce mai agreat finisajul „Ceruse” care implica o tehnica decorativa prin care este scoasa în evidenta fibra lemnului. Astfel, finisajele manuale, în stil antichizat, dau unicitate produselor noastre si le fac deosebit de atragatoare.


 

Rezultat

Îmbinând cu succes maiestria meseriasilor nostri cu tehnologiile moderne de procesare a lemnului, a rezultat o gama larga de mobilier din lemn masiv, care pastreaza traditia si care vine în întâmpinarea celor care iubesc tot ce este natural, celor care îsi amintesc cu drag de casa bunicilor, acolo unde mereu erau primiti cu caldura si iubire. În realizarea pieselor de mobilier, ne-am lasat purtati pe urmele traditiei pentru a oferi clientului un ambient în care sa poata afirma cu tot sufletul ca „nicaieri nu e ca acasa”.